Пошук
Вода. Властивості талої води. |
П'ятниця, 10 жовтня 2014 |
Легендарний Леонардо да Вінчі писав, що « Саме воді дана чарівна влада бути соком на землі». Розглянемо декілька характеристик води. Мінералізація води — загальний вміст у воді мінеральних речовин
Прийнято вважати оптимальним рівнем мінералізації води значення 200-400 ppm (мг/л), верхньою межею – 500-600 ppm (мг/л). Для організму буває потрібно де- коли вживати лікувальні мінеральні води . Їх мінералізація наприклад від 400 до 1000мг/л .Для повсякденного вживання мінералізація не повинна бути великою, а де коли навпаки низькою, щоб не зашлаковувати організм. На бутилках заводського виробництва вказується мінералізація, лиш треба дивитися. Бо буває , що вода питна для повсякденного вживання має рівень мінералізіціїї вище 600мг/л,більше ніж в лікувальних відомих водах. Окислювально-відновний потенціал, ОВП, редокс-потенціал, rH - це міра хімічної активності елементів. При цьому вода оптимально засвоюється у випадку, якщо її ОВП близько до ОВП внутрішнього середовища організму (від -100 до -150 mV, тобто нейтральне або слаболужне середовище). У переважній більшості випадків ОВП питної води складає від +100 до +400 mV . Ізотопний склад води.У звичайній воді окрім молекул води із звичайним атомом водню протієм, ще є в дуже малій кількості молекули із ізотопами водню – дейтерієм і тритієм (важка вода). Легка вода , з пониженим вмістом дейтерію і тритію, більш корисніша для нашого організму. Вода також може мати різну структуру розміщення своїх молекул, нести різну інформацію. В склад молекули води входить два протона водню і одне ядро кисню , оповиті електронною хмарою. Протони можуть рухатись в одну і ту ж сторону або в різні . В першому випадку утворюється молекула пара води . в другому – молекула орт оводи. Природня вода на ¾ складається із ортоводи і на ¼ із параводи. Є припущення , що в процесі танення води скачкоподібно проходить зміна напряму обертання одного із водневих протонів молекули ортоводи і перетворює її в пара воду. Аналізуючи дію талої води на все живе , можна стверджувати, що паровода навіть в мізерних концентраціях є активним стимулятором життя. В клітинах живих організмів розрізняють воду двох типів :об’ємну і зв’язану , або позаклітинну і клітинну. Розділені вони біологічними мембранами. Через біологічні мембрани із зовнішнього середовища проникають забруднюючі наш організм речовини. Тому важливо не допустити в наш організм домішки і в тому числі мінерали з водою , які не живлять наш організм , а лише забруднюють його. В живому організмі є зв’язана вода ( синоніми- структурована, квазікристалічна, льодоподібна) і вільна вода. Зв’язана вода замерзає при температурі мінус 18-20 *С, рухливість її молекул подібна рухливості молекул льоду.Таким чином біофізики стверджують, що структура води в живому організмі подібна структурі кристалічної решітки льоду. Зв’язана вода тканин організму є каталізатором багатьох біологічних процесів. Вживання мало мінералізованої, структуризованої води з пониженим вмістом дейтерію і тритію – це шлях до здоров’я і довголіття. Очистити воду,вірніше зменшити вміст важкої (дейтерієвої і тритієвої )можна лише використовуючи температуру замерзання її від 4.5 *С до 1.9*С. А різні пристрої чи фільтри лише структуризують або очищають від домішок. Заморожування використовується для селективного розділення домішок і важких ізотопів води. Є багато пристроїв для структуризації води.Вони базуються на особливій формі ємкості , на дії металу на воду , на дії вібрацій як у тібетських чашах або на використанні вихрового руху води ,як це буває у природі . Це вперше описав і використовував Віктор Шаубергер – австрійський винахідник. Він використовував водні жолоби зі спіральними насічками і показав, що при обертанні вода міняє свою структуру і властивості. До речі про нього можна прочитати багато цікавого. Його праці і розробки використовувались раніше і зараз теж, але не завжди згадують ім’я автора. Покращити ці показники води можна з допомогою отримання талої води. Цим питанням досить глибоко займався Бердишев Г.Д. і описав у книзі «Єкологія води», матеріали якої і використані при написанні цієї статті. Надзвичайними властивостями володіє тала вода. Але не вся тала вода може бути «живою», тобто цілющою. Для цього вона повинна бути очищена від молекул дейтерію і тритію, а також від шкідливих домішок. Експериментально було доведено ,що вода із зменшенням дейтерію хоча би на 5% має виключно цілющу позитивну дію на все живе в природі. Також тала вода зберігає кристалічну структуру льоду подібно до внутрішньоклітинної води. Метод отримання живої талої води: 1.Воду ставлять кип’ятити в емальованому посуді протягом 1-2 хвилин. 2. Різко охолоджують її при закритій кришці в холодній проточній воді до 20 *С і нижче. 3.Заморожують воду в морозильній камері. 4.Після заморожування виймають , ставлять ємкість для танення при кімнатній температурі. 5. Зливають першу невелику порцію талої води, де знаходиться дейтерієва вода, яка швидше тане. 6. Таяння триває до утворення бурульки , де залишаються всі шкідливі домішки. ЇЇ викидаєм. 7.Живу талу воду зберігаєм в холодильнику ,але не більше 8 годин. Багатократне , навіть трьохразове заморожування і розморожування води дозволяє її ще більше очистити від шкідливих домішок і дейтерію. Дійсно, провірено власноруч приладами , що після кожного етапу заморожування-розморожування зменшується вміст солей, наприклад з 290 до 150- 120 – 100 ( поетапно) і також зменшувався редокс-потенціал з 200 до 100 mV. З лікувальною метою потрібно приймаюти СТВ за півгодини до прийому іжї щоденно по 4-5раз в день протягом 30-40 днів . За день потрібно випивати її в кількості 1% від маси тіла. З профілактичною метою можна приймати в половинній дозі. Дана методика дозволяє:
Будьте здорові ! |